Paardensportmassage de Veerkracht
/


Samen in balans zijn....

 

Over mij

 

De masseur

Mijn naam is Janneke Janssen geboren in het jaartal 1976. Ik draag veel kennis in mijn rugzak vanwege het feit dat we thuis zelf een manegebedrijf/pensionstal hebben met 60 paarden. Het bedrijf Paardensportcentrum de Veerkracht heeft mij vandaag de dag gevormd tot wie ik ben. Een liefdevol,realistisch,inlevend persoon. Door met veel verschillende paarden te werken kom je jezelf iedere dag weer tegen. Dat is ook het mooie van dit vak. 

Zelf heb ik een KWPN ruin welke springen gefokt is Pion x Chin Chin  Mijn echtgenoot heeft altijd zeer actief deelgenomen in de dressuursport en rijdt tevens Slipjachten met zijn dressuur gefokte ruin Samber x Krack C. We zijn dus thuis in vele disciplines binnen de paardensport.


Doordat ik meer kennis wilde vergaren inzake de anatomie van het paard ben ik aan de opleiding paardensportmasseur begonnen. 

Door de enthousiaste docent en de duidelijke opbouw in deze opleiding kan ik zeggen dat ik vol lof ben hierover.


Massages

Een massagesessie kan zomaar 45 minuten duren. Soms iets korter of zelfs langer.

De massage kan ontspannend, helend, prettig en rustgevend zijn. Het paarden lichaam moet tijdens de massage zijn best doen om alle prikkels te verwerken. 

Het paard geeft zelf aan tot hoever we kunnen gaan. 

Sommige paarden zijn van nature erg zenuwachtig en zullen veel meer reactie ter plekke geven dan de paarden die rustiger van karakter zijn.

Per paard wordt gekeken waar de aandachtspunten liggen.


(let wel : als er getwijfeld wordt door mij inzake de conditie van het paard raad ik altijd aan een dierenarts in te schakelen. Masseurs zijn immers geen dierenartsen)

 

 

 De praktijk

Het is mogelijk een afspraak in te plannen en dat ik naar je toe kom.

Graag zou ik dan wel willen vragen of er ruimte is om het paard te longeren en op het harde te laten lopen.

Het paard moet ook goed gepoetst zijn zodat ik direct kan beginnen.


Er bestaat ook de mogelijkheid om met je paard bij ons te komen.

We beschikken over 1 overdekte rijbaan, een buitenrijbaan, verschillende paddocks en een overdekte praktijkplek.

De praktijkplek is waar het paard gemasseerd wordt. Het is een rustige plek zodat we zo min mogelijk prikkels van buitenaf veroorzaken.

Tevens kan er door een specialist advies gegeven worden inzake de training van jouw paard vanaf de grond en onder het zadel.

Als je bij ons komt krijg je dus een totaalbeeld en ga je naar huis met informatie waar je zeker iets aan hebt.

 


 


 


 


 


 

 
Opbellen
E-mail